Suithouse dag 6 maart 2020

Leukste feit van de dag is dat we nieuwe collega mogen verwelkomen, namelijk Hendri! Welkom Hendri! Hij zal later wat meer over hem zelf vertellen. Hoe dicht is het Coronavirus tot mij? Hoeveel personen zitten er tussen mij en de dichtstbijzijnde Corona-patiënt. Wat als ik ergens zou registreren waar ik ben geweest, in welk treinstel, welke openbare ruimtes, en wanneer? Ben ik dan ongeveer tegelijk met iemand met Corona in dezelfde ruimte geweest? Of is er iemand in mijn directe omgeving die onlangs contact gehad heeft met iemand, wiens echtgenoot, bij de tandarts is geweest, die in een openbare ruimte is geweest waar ook iemand was met Corona?

 

 

Jullie raden het vast al, op deze Suithousedag hebben we het onder andere over Neo4J en graph databases! Dit soort vragen zijn bijna onmogelijk te beantwoorden met een relationele database, maar natuurlijk supermakkelijk met een graph database. In graph databases kun je netwerken in kaart brengen en relaties vinden die je zo snel met het blote oog niet had gelegd. We hebben het over hoe de programmeertaal in deze databases steeds volwassener wordt, en hoe je een graph database kan inzetten bij machine learning.

 

Verder kijken we samen naar de laatste versie van IBM Cognos Analytics  We zien hoe Cognos een slag slaat in gebruik van visualisaties en we bekijken nieuwe modules. Zoals bijvoorbeeld de Data Module, hierin kun je op een intuïtieve manier werken aan data preparatie. Wederom een zeer interessante en inzichtrijke Suithousedag!