7 take aways van de Big Data Expo 2019

Woensdag 18 september 2019 hebben Rob en Rob een bezoek gebracht aan de Big Data Expo in de Jaarbeurs te Utrecht. Door gebruik te maken van hun premium tickets konden ze veel lezingen bijwonen en het maximale uit deze dag halen. Ze hebben interessante lezingen bijgewoond van onder andere PostNL, Fietsenwinkel.nl, Feyenoord, Schiphol, AH, Bloemenveiling Westland en TNO.

 

 

Rob en Rob kijken terug op een enerverende en leerzame dag. “Onze take aways van deze dag:

  1. Trendwatcher Richard van Hooijdonk heeft ons de boodschap meegegeven dat het gevaar van alle huidige ontwikkelingen zit in de gevoeligheid van informatie en de eenvoud om gehackt te worden. Een ethisch hacker lijkt daarom voor steeds meer bedrijven een must have.
  2. De bereidheid om te veranderen en het daadwerkelijk doen is belangrijker dan het hebben van intelligent personeel. Richard zijn advies: ‘Durf een substantieel deel van de winst te investeren in verandering.’
  3. Bij steeds meer bedrijven komt de focus te liggen op data waarmee de toekomst voorspeld kan worden in plaats van data waarmee het verleden weergegeven kan worden.
  4. Door het juist inzetten van AI kunnen toepassingen persoonlijker gemaakt worden waardoor ze waardevoller en efficiënter worden. We hebben hiervan voorbeelden gezien op het gebied van websitebezoek en leerpaden in studie.
  5. Het zelf genereren van trainingsdata lijkt op het eerste gezicht gevaarlijk en omslachtig, maar blijkt onder de juiste omstandigheden goed te doen en een bruikbaar alternatief te zijn.
  6. Modellen en hun uitkomsten begrijpen is vaak moeilijk, maar wel noodzakelijk voor acceptatie.
  7. In het Data Science vakgebied is het verstandig om niet te ver voor de troepen uit te lopen. Ga geen ver van je bed analyses uitvoeren, maar start bij eenvoudige analyses als ziekteverzuim en verloop.