Gartner Data & Analytics Summit 2023 in Londen

Peter, Rob Klaassen en Gerco hebben afgelopen 22 t/m 24 mei het Gartner Data & Analytics Summit 2023 bezocht in Londen..
Maandagochtend vroeg pakten we het vliegtuig vanuit Schiphol richting Londen City. Gelukkig hadden we stoelen met wat meer beenruimte, want qua lengte komen we in ieder geval niets te kort bij Suithouse . Maar qua nieuwsgierig – en leergierigheid ook niet, want we hadden er alle drie heel veel zin in.

Na aankomst onze koffers alvast gedropt in het hotel en snel richting ExCel, het conferentiecentrum; Alles gelukkig goed te doen te voet. We hadden van tevoren onze agenda al samengesteld en gezien de hoeveelheid sessies en aantal bezoekers geen overbodige luxe.

 

ChatGPT (generative AI) was het “buzz word” van de conferentie. De meeste tool leveranciers zijn er op een of andere manier mee bezig. Verder veel over Data kwaliteit, Governance en Data Fabric/Mesh. Leuke sessies waren de “bake-off” sessies waarbij drie leveranciers life hun tools moesten presenteren aan de hand van een script waarbij ze na elk onderdeel beoordeeld werden door het publiek. Naast vakinhoudelijke sessies ook sessies met een meer maatschappelijk insteek zoals bv. “the war on chips” waarbij het belang van de chip industrie werd besproken en hoe deze steeds meer strategisch wordt ingezet door landen om controle te houden.


Er was gelukkig ook tijd voor ontspanning en we zijn dinsdagavond richting centrum gegaan met de metro. Daar hebben we een avond rit gedaan met een open dubbeldekker, waarbij een gids ons van alles en nog wat vertelde van de gebouwen waar we langsreden zoals St.Pauls Cathedrale, Tower Bridge en Westminster Abbey.  Very interesting!

Woensdag aan het eind van de middag weer richting vliegveld na een leuke en nuttige ervaring. We hebben veel inspiratie opgedaan en hopen/kunnen niet wachten dit ook in te zetten bij onze klanten.